Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:16'da güncellendi)

ABD hisseleri, yatırımcıların dikkatleri  ABD Temsilciler Meclisi'nde oylanacak yeni sağlık yasasına çevrilmişken kayıplarını sildi. Hazine tahvilleri ve dolar dalgalandı. 

S&P 500 Endeksi, bankaların yukarı çekmesiyle yüzde 0.5 yükselirken Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Trump yönetiminin sağlık reformunun meclis tarafından onaylanması konusundaki belirsizliğe bağlı olarak kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, San Francisco Fed Başkanı Williams'ın Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada 2017 yılı içerisinde 3 veya daha fazla faiz artışı beklediğini bildirmesinin ardından yükseldi. Yen, kazançlarının sekizinci gününe girdi.  

Trump'ın başkanlığa gelmesiyle başlayarak doları ve hisseleri yukarı çeken piyasalardaki reflasyon işlemleri, ABD hükümetinin büyüme yanlısı politikalar uygulayamayacağı endişeleriyle Mart ayında gücünü yitirdi. 

London Capital Group Ltd. piyasa analisti İpek Özkaardeşkaya, "ABD hisse senedi piyasalarındaki reflasyon rallisi Mart ayında zirvesini bulmuş görünüyor ve bu durum, son dört ayda meydana gelen daha önce benzeri görülmemiş yükselişin ardından bir geri çekilmeye neden oluyor," dedi ve "Trump'ın planlarını Kongre'ye getirememesi yatırımcıların iştahını azalttı. Bugünkü oylamadan gelebilecek pozitif bir haber, hisse senedi boğalarının canlanmasına neden olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasalarda izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Cumhuriyetçilerin getirdiği sağlık hizmetleri tasarısı, Temsilciler Meclisi'nde daha fazla sayıda muhafazakar üyenin katılımda bulunmaması ile birlikte son dakikaya kadar izlenecek. Oylamanın ne zaman yapılacağı henüz belli değil.

*Fransa'da cumhurbaşkanılığı seçimleri öncesi bazı ithamlardan dolayı kampanyası olumsuz etkilenen Francois Fillon bu akşam TV programına katılacak.

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 13:38'de yüzde 0.1 yükseldi ve 2,351.06'ya çıktı.

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.9'luk yükselişle üç günlük kayıplarına son verdi. Maden hisseleri yüzde 0.8 kazanç sağladı. 

*Gelişen piyasa hisseleri yüzde 0.2 yükseldi. 

Para Birimleri

*ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, altı günlük düşüşün ardından yüzde 0.1'den az yükseldi.

*İngiliz sterlini, perakende satışların Şubat ayında, önceki ayki yüzde 0.5'lik düşüşün ardından yüzde 1.4 yükselmesi ile birlikte yüzde 0.1 tırmanarak 1.2516 dolar seviyesine çıktı.

*Euro dolar karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 1.0782 seviyesine geriledi.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvilleri değer kaybetti ve bu kağıdın faizi,3 baz puan artarak yüzde 2.43'e çıktı.

*Portekiz ve İtalya tahvilleri Avrupa'daki yükselişlere öncülük etti ve bu kağıtların faizleri sırasıyla bir ve iki baz puan düştü. Almanya tahvilleri fazla değişmedi ve 10 yıl vadeli Almanya tahvillerinin faizi yüzde 0.41'de kaldı.

Emtia

*Altın yüzde 0.5 düşerek ons başına 1,246.340 dolara indi ve 6 günlük yükselişini sonlandırdı. 

*Batı Teksas petrolü (WTI), yüzde 0.4 düşerek varil başına 47.82 dolara indi.

(22:16'da güncellendi)