Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Veri akışının sakin olduğu son işlem gününde Dolar/TL 3.62-3.63 bandında dalgalanıyor.

Güne 3.6370'den başlayan dolar/TL saat 09:27'de 3.6344'ten işlem görüyor. Euro/TL ise 3.90-3.91 seviyelerinden işlem görüyor.
 
ABD'de Temsilciler Meclisi tarafından yapılacak ve piyasaların da yakından takip ettiği yeni sağlık yasası oylamasının tarihi ertelendi. Oylama, yeterli "evet" oyuna ulaşılamadığı için ertelendi ve böylece Trump ve Cumhuriyetçi Parti, Obamacare'i yürürlüğe girdiği günün 7'nci yıl dönümünde iptal etme şansını kaybetti. 

Bugün yurtiçinde konut satış verisi öne çıkarken ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri izlenecek. Bölgesel Fed Başkanlarının konuşmaları da bugün kurun hareketinde etkili olabilir. Dün Fed Başkanı Janet Yellen Washington'daki konferansta para politikasına dair yorum yapmadı.






Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan "ABD seansına kadar biraz daha yatay piyasa olabilir, sonra ABD'de sağlık yasası oylaması takip edilecektir. Bu oylamadan çıkacak sonuç önemli. Eğer Trump yasayı geçiremezse politikalarının uygulanabilirliği sorgulanacaktır, bununla risk iştahında azalma, dolarda negatif fiyatlama bekleyebiliriz" diye konuştu.