Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg Dolar Endeksi bu hafta %0.4 geriledi ve 2. haftayı da düşüşle kapatmaya hazırlandı. MSCI EM Asya Endeksi bu hafta %0.1 arttı.

Çin'de onshore ve offshore yuan bu hafta yükseldi. Yuan volatilitesi devalüasyon endişelerinin hafiflemesiyle azaldı.

Güney Kore wonu sermaye girişleriyle 2. haftalık yükselişe ilerledi. Yabancı yatırımcı bu hafta 760 milyon dolarlık tahvil ve 129 milyon dolarlık hisse senedi aldı. 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan artışla %2.18 oldu.

Endonezya rupisi bugün %0.1 düştü ancak 3. haftayı da kazançla tamamlamaya hazırlandı. Jakarta Borsası bu hafta %0.6 değerlendi. Yabancı fonlar Mart ayında 558 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Bu Ağustos ayından beri en büyük aylık alım oldu.

Malezya ringiti 3. haftayı da artışla tamamlamaya hazırlanırken FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi 4. haftada da yükseldi.

Filipin pesosu Merkez Bankası'nın dün faiz oranlarını değiştirmeye kararı sonrası 3 haftadaki ilk haftalık düşüşe hazırlandı.

Tayland bahtı Başbakan Yardımcısı'nın güçlü para biriminin ihracatı olumsuz etkileyeceğini söylemesinin ardından 8 günlük ralliyi sonlandırdı. Para birimi yine de bu hafta %0.5 değerlendi ve dün 34.521 ile 30 Ağustostan beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Tayvan doları bu hafta %0.4 yükseldi. TWSE Endeksi değişmezken 10 yıllık tahvil faizi de fazla değişmeyerek % 1.1295 oldu.