Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.

Şimşek "Türkiye'ye gelen birinin Türkiye algısının değişmemesi imkansız. Dışarıdan Türkiye'de olağanüstü hal varmış gibi bir algı oluşmuş. Ancak buraya geldiklerinde hayatın normal aktığını, herkesin işinde gücünde olduğunu, hayatın rutin devam ettiğini, OHAL'in sadece terör örgütüyle mücadele için konulduğunu görülüyor. Gelince algı değişiyor. Yani Türkiye'ye daha çok insanı getirmek lazım. Türkiye'nin gerçeği algısından çok daha iyi.." dedi.

16 Nisan'da referandumdan güçlü evet çıkacağını belirten Şimşek "Bununla beraber Türkiye'nin öngörülebilirliği artacak, biz de reform sürecini tekrar devreye sokacağız, beklentiler olumluya dönecek" diye konuştu.

İlk çeyrekte öncü göstergelerin ılımlı büyümeye işaret ettiğini bildiren Şimşek "Bizim iddialı hedefimiz var. Bu hedefin gerçekleşmesi için 16 Nisan sonrası devreye soktuğumuz yatırım teşvikleri, istihdam ve ihracat teşviklerinin büyümeyi hızlandıracak şekilde devreye girmesi lazım. Bu destekler var ama biraz ortalık biraz toz duman olunca yeterince etkili olmuyor" değerlendirmesini yaptı.