Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 26 Mart 2017

1- Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda halka hitap ederek valiliğe ziyarette bulunacak.

- Muğla Emniyet Müdürlüğü yanındaki alanda düzenlenecek mitinge katılacak olan Yıldırım, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesindeki Fahri Doktora Tevcih Töreni'ne iştirak edecek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Uşak/13.00/14.30/Muğla/16.00/17.30/19.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivrihisar ilçesinde halkla buluşacak.

(Eskişehir/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Beşiktaş teşkilatının halk oylaması buluşması ile partisinin Esenler, Avcılar ve Zeytinburnu teşkilatının STK buluşmalarına katılacak; Avcılar Namık Kemal Caddesi'nde sevgi yürüyüşüne, Avcılar Evet Platformunca Avcılar Meydanı'nda düzenlenecek mitinge iştirak edecek.

(İstanbul/10.00-19.00)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerinde düzenlenecek "Güçlü Türkiye Yolunda Halk Buluşması" programlarına katılacak, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tanıtım toplantısına iştirak edecek.

(Yozgat/10.00/13.00/14.30/Ankara/18.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atıcılar Spor Kompleksinde genç sporcularla buluşacak.

(Bursa/14.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valilik ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Durağan ve Saraydüzü ilçelerinde halka hitap edecek, Boyabat ve il merkezinde STK temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri ve iş adamlarıyla toplantı yapacak.

(Sinop/12.15-19.30)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, esnaf ve iş dünyası temsilcileriyle Acem Tekkesi'nde bir araya gelecek, Atakum sahil yolunda halkla buluşacak.

(Samsun/10.30/14.30)

6- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mimar ve mühendisler ile kahvaltı yapacak, Şalpazarı, Tonya, Düzköy ve Çayırbağı'nda halkla buluşacak.

(Trabzon/09.30-17.05)

7- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ümraniye ve Kadıköy'de okul müdürleri ve okul aile birliği yöneticileri bir araya gelecek; Ümraniye Sivaslılar ilçe ve köy dernekleri buluşmasına, Kadıköy söyleşi çadırında halkla sohbet toplantısına, Tuzla Özel Gül Bahçesi Rehabilitasyon Merkezi açılışına, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim sendikalarıyla toplantıya ve Kastamonulular Derneği gecesine katılacak.

(İstanbul/10.00-20.00)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akşehir, Doğanhisar, Ilgın ve Meram ilçelerinde DSİ tesisleri toplu temel atma merasimi ile Kadınhanı ilçesinde Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları dağıtımı törenine katılacak, Konya Ticaret Borsası temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Konya/10.00-19.30)

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Elbistan Devlet ve Sancaktepe Eğitim Araştırma hastaneleri temel atma törenlerine katılacak.

(Kahramanmaraş/11.00/İstanbul/16.00)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Kadınlar Soruyor" programına katılacak, ev ziyaretinde bulunacak, partisinin Siyaset Akademisi katılımcıları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Aydın/10.30-15.30)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatyaspor ile kahvaltı programı ve Şeker-İş Sendikası Genel Kuruluna katılacak, Doğanyol ve Mansurlular derneklerini ziyaret edecek.

(Malatya/11.00-15.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sandık Üyeleri Eğitim Programına iştirak edecek.

(Düzce/15.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şeker-İş Sendikası Genel Kurulu, Örnek Köy lokma programı, Yeşilyurt merkez mitingi ile Türkiye Gençlik Konseyi-Gençlerle Buluşma etkinliğine katılacak.

(Malatya/11.00-16.30)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çukurova Havalimanı inşatının başlatılması, Tarsus Çamtepe otoyolu kavşağı temel atma ve Akdeniz Sahil Yolu'ndaki Büyükeceli ve Aydıncık-Gözce tünelleri açılış törenine iştirak edecek.

(Mersin/11.00/13.00/15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çukurova Havalimanı inşaatının başlatılması törenine ve AK Parti Sarıçam İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılacak, ardından Yüreğir ilçesinde halkla buluşacak.

(Adana/11.00/15.00/17.00)

2- Bulgaristan'da genel seçimler yapılacak.

(Sofya)

3- Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 5. dönem Baş Yöneticilik Seçimleri gerçekleştirilecek.

(Hong Kong)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA