Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeterli desteği bulamayan sağlık sigortası tasarısını geri çekmesi Trump'ın ekonomik gündemini uygulayabilmesine ilişkin endişelerin artırdı. Bunun etkisiyle dolar endeksi düşerken gelişen ülke para birimleri yükseldi. Won ve Tayvan doları bu yükselişe öncülük etti. Bölgede tahviller yükselirken hisse senetleri piyasası ise fazla değişmedi.

Çin'de onshore yuan bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Hong Kong'ta Hang Seng endeksi %0.4 düşerken Şanghay Borsası %0.1 yükseldi. Güney Kore wonu Ekim'den bu yana en yüksek seviyeye çıkarken Kospi endeksi ikinci günde de değerlendi. NH Futures anakisti Min Gyeong Won, wonun Pazartesi günü 1,112-1,120 bandında hareket edebileceğini söyledi.

Endonezya rupisi küresel fonların borsa ve tahvil piyasasına gimesiyle yükseldi. 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan düşüşle %7.09 ile Ekim'den beri en düşük seviyeye geriledi.

Malezya ringiti 4 ayın en yüksek seviyesine çıkarken 10 yıllık tahvil faizi düşerek 2 günlük yükselişi sonlandırdı. FTSE Bursa Malaysia KLCI endeksi de üç günlük düşüş sonrası yükseldi.

Tayland bahtı 4 Temmuz 2015'ten beri en yüksek seviyeye çıkarken 10 yıllık tahvil faizi düştü. Küresel yatırımcılar geçen hafta net 11.9 milyar baht değerinde (345 milyon dolar) tahvil, 123.7 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Filipin pesosu ise bugün 4 günlük düşüşü sonlandırırken borsa 2. günde de geriledi.