Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Pazartesi günü yaptığı konuşmasında Fed'in 2017 yılı içerisinde 2-3 faiz artışına gitmesinin uygun olabileceğini savundu. Evans, enflasyonun ivme kazanması durumunda Fed'in hızlıca harekete geçebileceğini söyledi ve 'işler gerçekten yolunda giderse' 2017 yılında 4 faiz artışının olası olduğunu belirtti.

Chicago Fed Başkanı, Mart ayında yapılan faiz artışının 'tamamen kabul edilebilir' olduğu görüşünde. Ekonomik verinin Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Mayıs ayında faiz artışına gitmesini destekleyici nitelikte olması durumunda şaşıracağını söyleyen Evans, kendi nokta grafiğinin medyan tahminlerin altında kaldığını belirtti. 

Bu yıl için yüzde 2.5'lik bir büyüme öngören Evans, çekirdek enflasyonun 2019 yılına kadar yüzde 2 hedefine ulaşamayacağını düşünüyor. Bunun yanı sıra, Evans, enflasyonun Fed'in koyduğu hedefe doğru ilerlediğini kaydetti ve ABD'de tam istihdamın olası olduğunu söyledi. Chicago Fed Başkanı'na göre ABD'de işgüçü piyasasının temeli oldukça sağlam.  

Evans, ABD'de  belirsizliklerin bir hayli fazla olduğunu belirterek ABD ekonomisinin daha sürdürülebilir bir üretkenliğe ve maaş artışlarına olan gereksiniminin altını çizdi.