Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programına katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00/14.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına katılacak.

(Ankara/14.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarız Belediyesi Kadın Misafirhanesi ile partisinin Pınarbaşı İlçe Başkanlığı açılışlarına katılacak, halka seslenecek, STK temsilcileri ve muhtarlarla İl Özel İdare Salonu'nda bir araya gelecek, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın ailesine taziyede bulunacak, Şehitler Durağı'nı ziyaret edecek.

(Kayseri/11.30/ 12.30/14.30/16.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD Başkanlığı'nda, 115 adet hafif tonaj kentsel arama kurtarma aracının 81 il müdürlüğüne uğurlanması törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Tuzla'da Anne Çocuk Eğitim Merkezini ziyaret edecek ve İdris Güllüce Kültür Merkezi'nde kadınlarla bir araya gelecek Çekmeköy'de "Gençlik Yeni Anayasayı Konuşuyor" programına katılacak, AK Parti'nin ev sahipliğinde STK temsilcileri, kadın esnaflar, çalışanlar, okul aile birliği temsilcileri, kadın şehit ve gazi yakınlarıyla; Kadıköy'de ise İSMEK kursiyer ve çalışanlarıyla buluşacak.

(İstanbul/12.00-18.00)

3- Bilim, Sanayi̇ ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında, organize sanayi bölgelerinde "mesleki ve teknik anadolu liseleri" kurulmasına ilişkin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imza törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sultanbeyli'de iş adamları, müteahhitler ve sektör temsilcileriyle buluşacak; Kartal'da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek parti teşkilatıyla buluşacak ve muhtarlar, kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya gelecek.

- Özhaseki, Gaziosmanpaşa Belediyesi Mevlana Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma törenine, Ataşehir'de 3 mahallenin sakinleriyle imar, mülkiyet, kentsel dönüşüm eksenli toplantıya katılacak ve YEDPA esnafı ile buluşacak.

(İstanbul/10.00-19.30)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çarşamba ilçesinde STK temsilcileri, muhtarlar, AK Parti mahalle başkanları, partisinin il yönetim kurulu ve belediye meclisi üyeleriyle bir araya gelecek; Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yapacak; vatandaşla, iki tekstil şirketinin çalışanları ve parti teşkilatıyla buluşacak, TSO'yu ziyaret edecek.

(Samsun/10.00-18.00)

6- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pursaklar Belediyesi Saray Kültür Merkezi'nde "Türk İslam Geleneğinde Devlet Yönetimi" panelinin açılış konuşmasını gerçekleştirecek.

(Ankara/09.30)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Osmaneli ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ve esnafı ziyaret edecek, Şeyh Edebali Kültür Merkezi'nde kadın esnafla buluşacak, Yaşayan Şehir Müzesi ile Bozüyük Müzesi'nin açılışlarını gerçekleştirerek, Bozüyük'te esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Bilecik/10.30-18.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, işçiler, medya temsilcileri ve öğrencilerle bir araya gelecek, Buca'da halka hitap edecek ve işadamlarıyla değerlendirme toplantısı yapacak.

(İzmir/12.00-19.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Zirvesi'ne iştirak edecek.

(İstanbul/09.00)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yazıhan ilçesi ve Durucasu Mahallesi'ndeki mitinglere katılacak, kanaat önderleri ile bir araya gelecek, Battalgazi ilçesinde mahalle mitinginde yer alacak.

(Malatya/11.30-20.30)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Tırmıl Sanayi Sitesini ziyaret edecek, Arıcılar Birliği toplantısı ile bazı programlara katılacak, iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(Mersin/10.00-20.00)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kağızman'da cami ve bağlantı yollarının açılışını yapacak, Kaymakamlığı ziyaret edecek, Kur'an kursu temeli atacak, STK ve yerel medya temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Kars/12.00-20.00)

6- TÜİK, ocak ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İngiltere, Lizbon Antlaşması'nın 50. maddesini işleterek Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) sürecini resmen başlatacak.

(Londra/Brüksel)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA