Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün akşam saatlerinde 3.62 seviyelerinden işlem gören Dolar/TL Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklandığına dair haberin ardından yeni güne sert yükselişle başladı.

Kur bugün 3.6602'ye kadar yükseldi. Kur saat 09:40 itibariyle 3.6490'dan işlem görüyor.

New York JFK havalimanında işadamı Rıza Sarraf davasıyla ilgili olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Atilla, New York'ta hakim karşısına çıktı. Hakim, Atilla'ya "ABD'nin İran yaptırımlarını delmek" ve "bankacılık dolandırıcılığı" konusunda iki suçlama yöneltildiğini, suçlu bulunması halinde ilk suçlamadan 20 yıl, ikinci suçlamadan da 30 yıla kadar ceza alabileceğini söyledi. Atilla, 10 Nisan'da tekrar hakim karşısına çıkacak.



Halkbank, KAP'a yaptığı açıklamada Mehmet Hakan Atilla'nın dün görev için bulunduğu ABD'de gözaltına alındığını, konuyla ilgili olarak banka ve devletin ilgili birimlerince gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Yurtiçinde kritik bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de bekleyen konut satış verisi öne çıkıyor. Bölgesel Fed başkanlarının konuşmaları da bugün piyasanın radarında olacak.

Bloomberg HT'ye konuşan Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, kurda 3.67 seviyesinin ana direnç olduğunu söyledi. Erkan "Kurda tekrar geri çekilme var, ana direnç seviyesini 3.67 olarak görüyorum. Bugün önemli bir veri akışı yok. Muhtemelen kur hareketi küresel fiyatlama eğilimlerine paralel şekilde gidecek. Bu hafta Türkiye'den ve ABD'den gelecek büyüme verileri fiyatlamalarda belirleyici olacak" diye konuştu.