Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 3.69'a yaklaşan ardından geri çekilen Dolar/TL yeniden yükselişe geçti. Referandum öncesi risk iştahındaki azalma ve gelişen piyasa para birimlerindeki düşüşün etkisiyle kur 3.71'i aştı.

Kur saat 18:23'de %0.7 yükselerek 3.7106'dan işlem gördü. TL, Güney Afrika randının ardından dolara karşı en çok düşen 2. para birimi oldu.

10 yıllık tahviller ikinci günde de geriledi, tahvil faizi 2 baz puan artışla %11 olarak 3 haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Yurtiçinde bugün doları etkileyecek bir veri akışı bulunmuyor, siyasi gelişmeler takip edilecek. ABD cephesinde ADP özel sektör istihdam verisi açıklandı. Özel sektör istihdamı 263 bin kişi artarak beklentileri aştı. Veri sonrası dolar/TL fazla değişmedi.

Bu akşam 21:00'de Fed'in toplantı tutanakları da piyasalar açısından önem teşkil ediyor. Mart ayı tutanaklarında Fed'in bilanço küçültülme planlarına dair işaretler aranacak.

Ak Yatırım Araştırma Bölümü yolladığı notta "Piyasalar için en büyük risk, bu akşam yayımlanacak tutanaklarda Fed üyelerinin bilanço küçültmesi sürecinin başlamasına destek vermeleri olabilir. Böyle bir senaryo dolar pozitif, hisse senetleri negatif etki yapabilir." değerlendirmesine yer verdi.