Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Goldman Sachs, Dolar/TL 'nin siyasi belirsizliklerle 1 yılda 4 seviyesini görebileceği tahmininde bulundu. Goldman, raporunda, Türkiye'de siyasi belirsizliğin yüksek kalacağını kaydetti.

Goldman analisti Clemens Grafe, e-posta raporunda, "Evet" kararının piyasaları şaşırtmadığını söyledi.

Grafe, piyasanın halihazırda "Evet" sonucunu fiyatladığını ve Türk Lirası'nın referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasına bir tepki olarak güçlenebileceğini kaydetti. Ancak, Grafe, bu etkinin muhtemelen zayıflayacağını kaydederek, "Türk Lirası'nın 12 aylık dönemde dolar karşısında 4 seviyesine zayıflayabileceğine ilişkin tahminimizi koruyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Marjinal borç verme faizi konusunda, Grafe, küresel finansal koşulların sıkılaşması ve enflasyon görünümünün kötüleşmesi ile birlikte, marjinal faizlerin daha da artma durumunda kalacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Goldman analisti, kısa vadede, piyasanın, referanduma uyum için kabinede yapılabilecek değişikliklere ve Turkiye'nin gelecekteki AB politikasının yönüne odaklanacağını belirtti.

Grafe, Ak Parti'nin mevcut durumda parlamentonun çoğunluğuna sahip olmasından ve referandum soncuunun çok yakın çıkmasından dolayı, kısa vadede yeni seçim olasılığının azaldığını ifade etti.