Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da gekişen ülke kurları yükselirken Borsalar ikinci günde de düştü. Tahvil piyasaları ise karışık seyrediyor. United Overseas Bank stratejisti Peter Chia, ABD Hazine Bakanlığı'nın kur manipülasyonunu izleyeceğini belirttiği rapora atıfta bulunarak "Bu rapordan sonra Asya Merkez Bankaları para birimlerinde değer kazancını sınırlamak konusunda daha az agresif olacaktır" dedi.

Çin'de offshore yuan hafif değişirken Şanghay borsası Kuzey Kore endişeleriyle 4 aydaki en büyük düşüşe ilerledi. 10 yıllık tahvil faizi 4 baz puan artışla %3.41 oldu.

Güney Kore wonu bir ayın en büyük düşüşü sonrası yükselirken Kospi endeksi de arttı. 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan düşerek %2.17 oldu. NH Futures analisti Gyeong Won, "Won Pazartesi günü 1,134-1,144 aralığında hareket edevbilir" yorumunu yaptu.

Malezya ringiti 5. günde de yükselirken 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan artarak %4.09 oldu. Yabancılar 10. haftada da ülkenin hisse senedi piyasalarında net alıcı oldu. Tayland bahtı merkez bankasının yükselişleri sınırlamak için temkinli olacağı spekülasyonuyla yükseldi. 10 yıllık tahvil faizi 5 baz puan düşerek %2.62 oldu. SET Endeksi de düştü.

Filipin pesosu 4 günlük tatil sonrası düştü. Ülke borsası da gerilerken teknik göstergeler para biriminin aşırı alım bölgesinde olduğuna işaret etti.

Endonezya'da ise para birimi geçen hafta %0.5 yükseliş sonrası yatay seyrederken Jakarta borsası 2. günde de düştü.