Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Londra'da Societe Generale Gelişen Ülkeler Strateji Direktörü Phoenix Kalen Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Açıl Sezen'e referandum sonrası Türk varlıkları için beklentisini anlattı. Kalen Türk varlıklarındaki hareketin Erdoğan'ın söylemlerine ve Merkez Bankası'nın politikasına bağlı olacağını bildirdi.

Referandum sonrası protestolar olduğunu ancak evet sonucunun kalıcı olabileceğini belirten Kalen "Piyasalar şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ne yapacağına odaklanmış durumda. Dış dünyaya tavırlarının ne olacağı merak ediliyor.

Kısa vadede Türk varlıklarının görünümü de Erdoğan'ın söyemlerine göre belirlenecek. Ekonomik ve siyasi tedbirlerin ne olacağı, TCMB'nin de bu sıkı para politikasını sürdürüp sürdürmeyeceği Türk varlıklarının hareketini belirleyecek" şeklinde yorum yaptı.

TCMB BEKLENTİLERİ

Kalen TCMB'nin faiz konusunda nasıl bir adım atabileceğine dair soruya "Şu an avantajlı bir dış ortam var. Bu, tüm gelişen piyasalara yardımcı olacaktır. MB'nin likidite tutumu yine sıkı olacak ve efektif fonlama maliyetini %11.5'ten çok fazla oynatmayacaktır, çünkü enflasyon hala tırmanıyor. Finansal istikrarı sağlamaya çalışacak ve fonlama seviyesini yüksek tutacak" yanıtını verdi.

Kalen Dolar/TL 'nin yılın 3. çeyreğinde 3.65 seviyelerinde, 4. çeyrekte yüksek enflasyon olursa 3.75'te olacağını öngördü.