Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ülkelerindeki bütçe dengesinin bu yıl sağlanabilmesi için petrol fiyatının varil başına 60 dolar seviyesine ulaşması gerektiğini bildirdi.

Rusya Maliye Bakanlığının kurul toplantısında konuşan Siluanov, Rus ekonomisinin, yaşanan şoklara karşı hızlıca uyum sağlayabileceğini geçen yıl ispatladığını söyledi.

Siluanov, 2 yıl önce yaşanan gelişmelerin, son yarım yüzyıl boyunca Rus ekonomisinde yaşanan en büyük dış şok olduğunu belirterek, "Petrol fiyatlarındaki düşüşün hızı ve süresi, fiyatların 1980’lerde yaşadığı düşüşle mukayese edilebilir. Ancak geçmiş krizlerin hepsinden daha hızlı toparlandık." dedi.

Rusya’nın bütçesinde dengenin sağlanması için 2013’te varil başına 100 dolarlık fiyatlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Siluanov, 2017’ye gelindiğinde artık ülke ekonomisinin petrole bağımlığının azaldığını, bütçe dengesinin bu yıl sağlanabilmesi için petrol fiyatının varil başına 60 dolar seviyesine ulaşması gerektiğini söyledi.

Siluanov, Rus ekonomisinin son dönemde daha sağlıklı bir yapıya kavuştuğunu, ülke sanayisinde rekabet ve ulusal gelirlere yapılan yatırımların arttığını bildirdi.