Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Endonezya Merkez Bankası, politika yapıcıların dikkatlerini artan enflasyon baskılarına ve para birimini güçlendirmeye çevirmesi ile birlikte, gösterge faizi üst üste altıncı ayda da değiştirmedi.

Başkan Agus Martowardojo ve kurulu, Perşembe ünkü toplantıda, gösterge yedi gün vadeli ters repo faizini değiştirmeyerek yüzde 4.75'te bıraktı. Bu karar, Bloomberg'in anketine katılan 24 ekonomistin tümü tarafından doğru tahmin edildi. Banka faizi geçen yıl altı kez düşürmüş ve en son indirimi Ekim ayında yapmıştı.

Tüketici enflasyonu mart ayında ekonomistlerin tahminlerinden yavaş artarken, enflasyon bu yıl yukarı yönde harekete hazırlanıyor. Başkan Yardımcısı Mirza Adityaswara, bu ayın başında, ortalama enflasyonu yüzde 3 ile yğzde 5 arasında tutmayı amaçlayan Endonezya Merkez Bankası'nın volatil gıda fiyatlarına dikkat ettiğini kaydetti.

Merkez Bankası ayrıca, Fed'in para politikasını sıkılaştırması ve bunun da gelişen piyasa varlıklarının cazibesini azaltması ile birlikte, ile birlikte, sermaye çıkışları konusunda da temkinlii.