Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 21 Nisan 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Orta Amerika Entegrasyon Sistemi (SICA) ile Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu (CELAC) ülkeleri heyet başkanlarını Mabeyn Köşkü'nde kabul edecek.

(İstanbul/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Tekkeköy, Canik, Terme ve Çarşamba ilçe teşkilatını ziyaret edecek, Grand Cevahir'de Genç Türkiye Kongresi'ne katılacak.

(Samsun/10.15-19.00)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlıkta Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün "Göçmen Arkadaşım" konulu resim yarışması ödül törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bakanlıkta düzenlenecek Milli Savunma Üniversitesi 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Askeri Öğrenci Alımı Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Swiss Otel'de Çocuk Sağlığı ve Hizmet Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/19.30)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan polislerin ailelerine ziyarette bulunacak, partisinin il başkanlığında basın açıklaması yapacak, Yeşilyurt ilçesini ziyaret edecek.

(Malatya/13.30/15.00/16.00)

6- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları çerçevesinde, özel sektör temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek, G20 ve Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) toplantılarına katılacak.

(Washington)

2- TÜİK, 2016 yılı "istatistiklerle çocuk" ve Ocak-Mart 2017 dönemi "bina inşaatı maliyet endeksi" verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türkiye-Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu (CELAC) Dörtlüsü 4. Dışişleri Bakanları Toplantısı, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/ 09.30)

2- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

AA