Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Bloomberght.com'a TCMB, Borsa ve kur konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Fed'in Eylül'e kadar faiz artırmayacağı bir dönemde piyasalarda büyük bir hareketllik beklenmemesi gerektiğini söyleyen Uskuay Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın referandum sonrası izleyeceği yolun TL üzerinde daha fazla belirleyici olacağını bildirdi.

Uskuay gelecek birkaç ay kurda 3.60'ın altında, 3.75'in de üzerinde kalıcı hareket olmayabileceğini belirterek  "Fed'in faiz artırım beklentisinin ertelenmesi, referandum sürecinin sona ermesiyle Merkez Bankası sıkı duruş yerine iç talebi destekleyici adımlar atsa dahi kurda 3.75'in üzerine bir hareket birkaç ay daha beklenmemeli. Fakat diğer taraftan 3.60'ın altında kalıcı hareket beklenmemeli, 2-3 aylık süre zarfı içerisinde yılbaşından bu yana yaşanan yatay sıkışık seyir devam edebilir" yorumunu yaptı.

MERKEZ BANKASI NE YAPAR?

Merkez Bankası'nın gelecek haftaki toplantıda ne karar alırsa alsın şaşırtıcı olmayacağını söyleyen Uskuay "Merkez Bankası enflasyon yüksek diye GLP'yi artırabilir, referandum atlatıldığı ve siyasi belirsizlik ortadan kalktığı için faizleri sabit bırakabilir, ama faiz indirmediği sürece kur üzerinde çok büyük bir hareket yaratmaz." değerlendirmesini yaptı.

BORSADA BEKLENTİLER

Borsaya ilişkin olarak ise Uskuay global etkilerle Mayıs ayında realizasyon olabileceğini bildirdi.

Uskuay "Kısa vadede sürdürülebilir ama orta vadede sürdürülmesi zor bir hareket içerisindeyiz. 2 Mayıs'a kadar bilançolar gelmeye devam edecek. Bu bilançoların bir kısmı fiyatlandı, bir kısmı da fiyatlanıyor. Endekste kısa vadede 92 bin - 93.500'de fiyatlama göreceğiz ama Mayıs'ta bilançolar sona erdikten sonra global etkilerle birlikte realizasyon gelebilir, o yüzden de orta vadede sürdürülmesi zor bir hareket." şeklinde yorum yaptı.