Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Goldman Sachs tarafından Perşembe günü kaleme alınan bir raporda, petrol piyasasında bu hafta fiyatlarda görülen düşüşü doğrulayacak herhangi bir temel gösterge olmadığı belirtildi.

Bankanın 20 Nisan tarihli raporunda, ABD ham petrol stoklarında görülen düşüşün -OPEC'in üretim kısıntısına gitmesi ve talebin artmasıyla ikinci çeyrek boyunca stoklardaki geri çekilmelerin hızlanması bekleniyor- hızını cesaretlendirici bulduğu belirtildi.

Raporda, fiyatlarda hafta ortası görülen bir düşüşün 50 günlük ve 100 günlük hareketli ortalamalardaki işlemlerden kaynaklandığı ifade edildi.

Goldman'ın petrole olan güvenini yinelemesine karşın yatırımcılar Ağustos 2015'ten beri zirveye tırmanan ABD petrol stoklarının OPEC ve diğer üreticilerin uyguladığı üretim kısıntılarını gölgede bırakacağına ilişkin endişe duyuyor.

Aralarında Damien Courvalin ve Jeffrey Currie de bulunan Goldman analistlerinin yazdığı raporda, “Söz konusu aşağı yönlü hareketin kaynağının temel göstergeler yerine teknik hareket olduğunu düşünüyoruz” ifadesi yer aldı. ABD'den Çarşamba günü gelen stok verisinin beklentilere paralel olduğu ifade edilerek bankanın varil başına 59 dolarlık ikinci çeyrek hedefinin altı çizildi.