Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Info Yatırım FX Araştırma Uzmanı Cem Gönen Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu. Gönen global piyasalara ilişkin "Risk iştahının değiştiğini ve artık güvenli limanlardansa yeniden endekslere doğru kayış olduğunu görüyoruz. Borsada ve ABD tarafında olumlu fiyatlama var.

En önemli şey ABD'de Çarşamba günü açıklanacak vergi refromu. Eğer bu piyasayı tatmin ederse piyasada olumlu hava devam eder. Bu durum hem gelişen hem gelişmiş üke endekslerine olumlu yansır." değerlendirmesini yaptı.

BORSADA REKORLAR SÜRER Mİ?

Gönen borsada kar satışı olabileceğini belirterek "Endekste kısa vadede yukarıda 94 bin çok kritik, bu seviye aşılırsa 6 haneli rakamlar yani 100 binler konuşulur. Ama  94 binden kar satışlarıyla ilk aşamada 92 bin, onun da altında 90-91 bin bandı önemli olacak." diye konuştu.

Dolar/TL ve euro'da gevşemenin sürdüğünü hatırlatan Gönen "kurda 3.58'ten tepki geldi ama baskı sürüyor. 3.56 seviyesi önemli olacak..Kurda 3.56'dan tepki alımı, borsada 94 bin bandında kar satışıyla karşılaşmamız da muhtemel. Bu kritik destek ve dirençlerin borsada yukarı yönlü, kurda aşağı yönlü kırılması TL varlıklarda hızlı değer kazancına neden olabilir" diye konuştu.