Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün Fransa'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun ardından 3.58'in altına gerileyen kur AKPM kararıyla yükseldi.

Ancak Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) bugün yaptığı oylamada Türkiye'yi siyasi denetim altına alma kararının ardından 3.5962 seviyesine sıçradı. Kur akşam saatlerinde ise 3.6040 seviyesine yükseldi.



Fransa'da seçimlerin ilk turunda, siyasi merkezdeki Yürüyüş Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron oyların % 23.7'sini alarak seçimden birinci çıkmış, bu gelişmeyle birlikte TL dolara karşı %2'ye yakın yükseliş sergilemişti.

MERKEZ BANKASI VE TRUMP RADARDA

Yurtiçinde gözler siyasi gelişmelerin yanı sıra yarınki TCMB toplantısına çevrildi. Bloomberg HT'nin anketine göre Merkez Bankası'nın Geç Likidite Penceresi (GLP) dahil olmak üzere faizlerde değişiklik yapması beklenmiyor.



Bugün yurtiçinde önemli bir veri akışı yok, ABD'de yeni konut satışları ve Tüketici Güven Endeksi açıklandı. Konut satışları düşüş beklentisinin aksina yükselirken Tüketici Güveni Nisan'da geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yarın akşam açıklayacağı vergi reformu da piyasaların odak noktasında bulunuyor.

Ak Yatırım yolladığı bir notta "Trump’ın vergi reformu detaylarında kurumlar vergisinin %35’ten %15’e indirileceğinin müjdesini vermesi bekleniyor. Tam kapsamlı kanun tasarısı ise Haziran’da meclislere sunulacak. Tasarının bu şekliyle onaylanmasını beklemiyoruz. Açıklamanın ilk etkisi hisse ve dolar pozitif olabilir, ancak uzun süreli bir etki olmayabilir." değerlendirmesine yer verdi.