Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uzmanlar Bloomberg HT'ye piyasaya ilişkin görüş ve beklentilerini paylaştı.

Deutsche Securities Türkiye Genel Müdürü Albert Krespin, bölgede tansiyonu artıracak gelişmelerin piyasayı olumsuz etkileyebileceğini söyledi. Krespin "Risk algısı azalmış gibi görünüyor. Bundan sonra piyasalar reform paketine dönüş olacak mı? gibi dinamiklerle ilgilenecek. Risk faktörleri politik arena, jeopolitik riskler ve AB ile ilişkiler olarak görülüyor. Bölgede tansiyonun artmasına neden olacak şeyler gidişatı olumsuz etkileyebilir ama asıl odaklanılacak şey hükümetin ekonomiye bakışı olacak. O anlamda biraz daha iyimser bir döneme giriyoruz gibi" diye konuştu.

JCR Rating Başkanı Orhan Ökmen referandumun bitmesinin siyasi risklerin bittiği anlamına gelmediğini söyledi. Ökmen "Normalde referandumun stresinin azalmış olması piyasanın stresini aşağı çekti fakat bunun bitmesi siyasi risklerin azaldığı anlamına gelmiyor. Ancak doların düşüyor olmasına, faizde ciddi yukarı yönlü baskı olmamasına bakılırsa piyasaların bir miktar rahatlamış olduğu söylenebilir" yorumunu yaptı.

Invest AZ Genel Müdürü Hakan Avdan ise seçimlerin öne çekilme ihtimalinin belirsizliği artıracağına dikkat çekiyor. Avdan "Şimdilik bir belirsizliği atlattık. Seçimler öne çekilirse bu, belirsizliği artırır. Piyasalar şu an için olumlu görünüyor. Fransa seçimi iyimserliğe neden oldu, Trump'ın vergi indirimleri söz konusu, yurtdışı piyasalar olumlu, bu içeriye de yansıyor." dedi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı İlhami Koç da iyimserliğin bir müddet daha sürmesini beklediğini belirtti.