Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar yen karşısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi reformu sözünün risk iştahını artırması ile birlikte iki haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi beş günlük yükselişini korurken, Asya hisse senetleri, Fransa seçimlerinin etkisinin azalması ilebirlikte küresel ralliyi sürdürdü. Trump'ın Çarşamba günü, kurumlar vergisini yüzde 35'ten yüzde 15'e düşürme kararını da içeren vergi planını açıklaması bekleniyor. Avustralya doları, ilk çeyrek enflasyon verisinin beklentileri karşılayamamasının ardından, G10 ülkeleri paralarının tümü karşısında zayıfladı.

Tokyo'da FPG Securities Co. CEO'su Koji Fukaya, "Doların daha da yükselebilmesi için, piyasaların, ekonomik veriler kadar, Trump'ın planlarının Kongre'den geçtiğini görmesi de gerekiyor," dedi ve "110 yen, Fransa'tya ilişkin endişelerin azalması ile birlikte riskten kaçınma eğilimindeki genel azalma ve ABD Hazine faizlerindeki artış dikkate alındığında, destek seviyesi olarak güç kazanıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Dolar/yen, 111.39 ile 10 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından yüzde 0.1 yükselerek 111.22 seviyesine geldi. Australya doları ABD doları karşısında, 1. çeyrek TÜFE'nin yüzde 0.6 artması beklenirken yüzde 0.5 artış göstermesinin ardından yüzde 0.3 düşerek 0.7516 seviyesine indi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, 18 Nisan'da yüzde 2.16 ile beş ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından değişmeyerek yüzde 2.33 seviyesinde kaldı.