Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley'in varlık yönetimi birimine göre, yatırımcılar Fed'in faiz artırma potansiyelini hafife alıyor ve ABD Hazine tahvil faizleri yükselmeye hazırlanıyor. Birim ayrıca, gelişen piyasa tahvillerinin, küresel ekonomideki iyileşme ile birlikte daha iyi bir seçenek olduğunu kaydetti.

New York'ta Morgan Stanley Investment management baş yatırım yetkilisi Michael Kushma, "Piyasa, Fed için 12 aylık dönemde çok yumuşak, güvercin bir görünüm olasılığını dikkate alıyor görünüyor," dedi ve "Verilerin Fed'in söylediğini sağlayacağı şeyleri sağlamaya devam etmesini destekleyeceği yönünde iyimseriz" şeklinde görüş bildirdi.

Kushma, Salı günü Sinagpur'da verdiği röportajda, Fed'in, Mart ayındaki hareketinden sonra, muhtemelen haziran ve eylül ayında tekrar sıkılaştırmaya gideceğini belirtti ve piyasanın Fed'in noktasal grafik ile işaret ettiği 2017'de iki tane daha faiz artırımına gideceği yolundaki tahmin konusunda ikna olmama durumunu sürdürdüğünü kaydetti.

Kushma, firmasının gelişen piyasa para birimlerinde ve reformların yapılmakta olduğu ve böylelikle ABD Hazine tahvil fiyatlarından fazla etkilenmeyecek ülkelerin tahvillerinde gecelik pozisyon tuttuğunu belirtti. Bu ülkeler arasında, küresel büyümedeki hızlanmadan faydalanaak Brezilya, Kolombiya, Endonezya, Arjantin ve Hindisan gösteriliyor.

Kushma, fonun ayrıca, yatırımcıların Trump'ın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) yeniden müzakere edileceği yolundaki açıklamasına aşırı tepki vermeleri ile birlikte ilk çeyrekte "çok ucuz" hale gelen Meksika paa birimi ve tahvillerine de yatırım yaptığını belirtti.

Kushma, "Yapısal reform, siyasi dinamikte değişim ve ABD Hazine tahvil piyasasında ya da küreel finansal koşullarıdaki oynamalardan kendilerini koruyacak iç hikayenin doğru bileşimine sahip gelişen piyasalar seçiliyor" dedi.

Kushma ayrıca, 10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizinin yıl sonuna kadar yüzde 2.75'i görebileceğini ve hatta yüzde 3'e ulaşabileceğini belirtti ve faizin muhtemelen 2018'de yüzde 3'ün ötesine geçebileceğini sözlerine ekledi. Bu kağıdın faizi Çarşamba günü yüzde 2.34 seviyesindeydi