Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:10'da güncellendi)

ABD hisseleri, Washington'daki siyasi kargaşanın hükümetin işine son verileceği endişelerini artırmasının ardından düşüşe geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kore'de artan gerginlikler konusunda uyarıda bulundu. Euro, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin Euro bölgesi ekonomisinin güçlenmesine rağmen teşvik politikasına bağlı kalınacağını işaret etmesinin ardından zayıfladı. 

S&P 500 Endeksi, ülkedeki siyasi karmaşa volatiliteyi artırırken, gelen kar açıklamalarıyla birlikte kazançlarını sildi. Enerji üreticileri, ham petrolün aşırı arz endişeleriyle varil başına 49 doların altına inmesinin ardından sert düştü. Meksika Peso'su ve Kanada Doları, NAFTA konusunda Beyaz Saray'dan gelen karışık sinyallere bağlı olarak yükselişe geçti. Avrupa hisseleri, yatırımcıların kurumsal kar açıklamalarını sindirmesiyle geriledi. 

Siyaset, haftanın odak noktası olmaya devam ediyor. ABD hükümeti, çalışmasına devam edebilmek adına sürdürülebilir çözümler arıyor. Trump yönetimi, meclisteki 100. gününe yaklaşırken, hafta boyunca politika spekülasyonunda büyük bir karmaşa yarattı. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, enflasyon baskılarının teşvik politikasında geri adım atmak için çok zayıf kaldığı konusunda uyarıda bulunurken, Euro bölgesi ekonomisinin durumu hakkında artan coşkunun altını çizdi. 

Piyasalarda bu hafta izlenecek olaylar şöyle;

*ABD'de Cuma günü GSYİH verisi açıklanacak. 

Hisse senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 10:58'de yüzde 0.1 düştü ve 2,384.29'a indi. 

*PayPal ve Under Armour Inc, kar açıklamalarına bağlı olarak sıçradı. Enerji hisseleri, yüzde 1.8 kaybetti. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, 6 seans üst üste yükselerek 2015 yılının Ağustos ayından bu yana olan en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yüzde 0.3 geriledi.

*Deutsche Bank, borçlanma ve hisse senedi işlemlerinin birinci çeyrekte beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 4.3 geriledi. 

*Tokyo'da hisseler, 6 gün içerisinde ilk kez geriledi ve yen değer kaybetti. Japonya Merkez Bankası(BOJ), enflasyon tahminini düşürürken politikada değişikliğe gitmedi ve parasal gevşeme politikasından vazgeçme gibi bir mevzunun bir hayli uzak olduğunun altını çizdi. 

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü gerçekleştirdiği yüzde 0.3'lük yükselişin ardından yüzde 0.1 daha yükseldi. 

*Euro, yüzde 0.2 zayıfladı ve 1.0884 dolara geldi. Sterlin, yüzde 0.4 güçlendi. 

*Meksika Peso'su, Çarşamba günü gerçekleştirdiği yüzde 1.7'lik sert düşüşün ardından yüzde 0.7 sıçradı. Kanada doları, 4 günlük kayıplarının ardından yüzde 0.4 yükseldi. 

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.3 zayıfladı ve 111.39'dan işlem gördü.

Tahviller

*10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, yüzde 2.31'de kalarak fazla değişmedi. Gösterge faiz, 5 seans üst üste yükselmesinin ardından Çarşamba günü üç baz puan düştü ve yüzde 2.30'a geldi. 

*Almanya'da gösterge faizler, fazla değişmedi ve yüzde 0.35 seviyesinde seyretti. 

Emtia

*Altın, kayıplarını sürdürdü. Spot altın fiyatları, yüzde 0.4 düştü ve ons başına 1,264.50 dolardan işlem gördü. 

*Petrol, yüzde 1.1'lik bir düşüşle varil başına 49.07 dolara indi. 

(19:10'da güncellendi)