Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke kur ve vorsaları ABD Başkanı Donald Trump'ın detayları çok belli olmayan vergi kesintileri planıyla düştü. Bölge Borsalarından oluşan endeks de geriledi. National Australia Bank'ta üst düzey stratejist olan Julian Wee, "Trump hükümetinin vergi önerisi hayal kırıklığı yarattı, dolar Asya paralarına karşı daha yumuşak seyir izleyebilir" değerlendirmesini yaptı.

Güney Kore wonu 7 günde ilk kez gerilerken Kospi endeksi %0.3 düştü. Seul'deki Samsung Futures'ta kur analisti olan Jeon Seung-ji, küresel piyasalarda vergi reformunun hayal kırıklığı yarattığını ve bu durumun yüksek getirili varlıklara olan talebi azalttığını belirtti. Ülkede 10 yıllık tahvil faizi ise 1 baz puan düşerek %2.20 oldu.

Filipin pesosu Asya paralarını izleyerek geriledi. Gösterge endeks %0.7 düştü.

Çin'de offshore ve onshore yuan geriledi. Şanghay borsası %0.4 gerilerken 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşüşle %3.45 oldu. Malezya ringiti 3. günde de yükseldi. Para birimi bu ay dolara karşı %1.9 değerlendi. 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan yükselerek %4.10 oldu.

Endonezya rupisi 4 günde ilk kez düşerken Jakarta borsası %0.4 geriledi. 10 yıllık tahvil faizi 5 baz puan düşerek %7.05 oldu.

Tayland bahtı yatay seyrederken 10 yıllık tahvil faizi de yatay seyirle %2.74 oldu.