Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın Geç Likidite Penceresi faizini 50 baz puan artırmasının ardından Çarşamba günü 3.59'dan 3.55'e kadar gerileyen kur küresel risk iştahı ve  TCMB Başkanı Çetinkaya’nın sıkı para politikasına ilişkin mesajlarıyla 3.54'e kadar geriledi.

TCMB dün olduğu gibi bugün de BİST gecelik repodan 5 Milyar TL fonlama yaptı. Fonlama maliyetinin yükseltilmesi de TL'yi destekliyor.

PİYASALARDA BUGÜN..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyon raporunu açıkladı. 2017 ve 2018 yılı enflasyon tahminleri yükseldi. Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 8'den yüzde 8,5'e, 2018 enflasyon tahmini de yüzde 6'dan yüzde %6,4'e yükseltildi. 



Sabah saatlerinde 3.56 seviyelerinde seyreden Dolar/TL daha sonra 3.5414'e kadar geriledi. Türk Lirası Bloomberg'in takip ettiği 24 gelişen piyasa para birimi arasında bugün dolara karşı en çok değer kazanan 6. para birimi oldu.

Banka, Çarşamba günü faiz kararına ilişkin açıklama metninde "Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşumuzu koruyacağız" değerlendirmesine yer vermişti.  

ABD'de ise 1. çeyrek büyüme verisi saat açıklandı. Büyüme %0.7 ile beklentilerin altında kaldı. Verinin ardından dolar/TL 3.54 seviyelerindeki seyrini sürdürdü.

Michigan Üniversitesi Güven Endeksi de bugün öne çıkan veriler arasında.