Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Fed'in faiz kararı öncesinde 3,5316 seviyesinde seyreden kur faiz değiştirmeme kararının ardından 3.5340 seviyelerinden işlem gördü. Kur bugüne de 3.53 seviyelerinden başlarken daha sonra yönünü yukarı çevirerek 3.5637'ye kadar yükseldi. Türk Lirası böylece rand ve rublenin ardından gelişen piyasa paraları arasında dolara karşı en kötü performansı kaydetti.

ABD Merkez Bankası dün beklendiği gibi faiz oranlarını değiştirmedi, uzmanlar Haziran ayında faiz artışının masada olduğunu belirtiyor.

Fed Başkanı Janet Yellen, 13-14 Haziran'da gerçekleştirilecek bir sonraki toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçecek.

Yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisi piyasalar için önemli olacak. AK Yatırım yolladığı bir notta "Tarım dışı istihdamın 190 binlik tahminlerin üzerinde (220-240 bin) ancak ortalama saatlik ücretlerin beklentiler dahilinde veya altında (<= %0,3) açıklanabileceğini öngörüyoruz. Artan istihdamın ücret baskısı yaratmaması senaryomuz altında dolar negatif öngörümüz devam ediyor." değerlendirmesine yer verdi.