Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 08:23 itibariyle yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu. Banka hisseleri dünün kayıplarının ardından yükselirken; madencilik ve enerji hisseleri, bakır ve petroldeki yükselişi takip ederek, en fazla kazanan sektörler oldu. Avrupa hisseleri son dört günde üçüncü defa yükseliyor ve ABD'li emsalleriyle arasındaki değerleme aralığını giderek kapatıyor.

BlackRock Inc. Baş Yatırım Stratejisti Richard Turnill, hazırladığı notta, "Küresel karlardaki toparlanma 'etkileyici' görünüyor," dedi ve Avrupa hisse senetlerinin yönünün ABD'li emsallerine nazaran daha yukarı olduğunu kaydederek, hisse senedi portföyünde coğrafi çeşitlendirme tavsiye etti.

Şirket haberlerine bakıldığında, K+S, çeyrek dönem faaliyet gelirinin tahminlerin üzerinde çıkmasının ardından yüzde 2.9 değer kazandı. Pandora A/S, ilk çeyrekteki karının analistlerin tahminlerinin üzerinde çıkmasından sonra yüzde 1 değer kazandı.

Almanya'nın ihracatı üçüncü ayında da yükselirken; sanayi üretimi Mart ayında, yatırım malları ve enerji talebindeki gerilemeyle birlikte düştü.

Pictet Asset Management'dan Luca Paolini, hazırladığı notta,”Hisse senetleri, ekonomik ivme kuvvetli ve mali koşullar olumlu oldukça son dönemki kazançlarının üzerine eklemeli” şeklinde görüş bildirdi.