Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:55'te güncellendi)

ABD hisseleri, petolün varil başına 47 doların üzerine sıçramasıyla tüm zamanların rekoruna yakın bir seviyede dalgalandı. Hazine tahvilleri yükseldi ve doların rallisi, piyasalar Washington'daki siyasi olaylara çok az tepki gösterirken sona erdi.  

S&P 500 Endeksi, ABD Başkanı Donald Trump'ın FBI Başkanı James Comey'i kovmasının öğleden sonraki işlemlerde rekor seviyesinin bir miktar aşağısında yukarı yönde hareket etti. Enerji hisseleri, ham petrolün neredeyse yüzde 4 yükselmesiyle en çok kazananlar oldu. Dolar, Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan'ın faiz artışlarına ilişkin şüphe uyandırmasıyla son üç gün içerisindeki ilk düşüşüne yöneldi. Hazine tahvilleri yükselirken altın, Ekim'den bu yana sergilediği en uzun kayıplarına son verdi. Avrupa'da Stoxx Europe 600 Endeksi tırmandı.

Piyasalar, küresel hisselerin rekor seviyelerine yakın seyretmesiyle birlikte Washington'daki siyasi kargaşaya direnç gösteriyor. Yatırımcılar, FBI Başkanı'nın görevden alınmasının Trump'ın politika gündemine potansiyel etkilerini fiyatlıyor. 

Piyasada bu hafta izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Karlarını açıklayacak önemli şirketler arasında Deutsche Telekom AG ve Snap Inc. yer alıyor. Toyota Motor Corp. ve SoftBank Group Corp., Japonya piyasalarının kapanmasının ardından finansallarını açıkladı.

*İngiltere Merkez Bankası Perşembe günü faiz kararını ve çeyrek dönem enflasyon raporunu açıklayacak.

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 14:23'te yüzde 0.1 yükseldi ve 2,399.31'e çıktı. 

*CBOE Volatilite Endeksi, 10'un altında kalarak 24 yılın en düşük seviyesine yakın seyretti. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi. 

Para Birimleri

*ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra yüzde 0.1 geriledi. 

*Euro dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek 1.0885 seviyesine çıkarken, sterlin fazla değişmeyerek 1.2931 dolarda kaldı. 

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan artarak yüzde 2.41'e çıktı. 

*Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan düşerek yüzde 0.42'ye inerken, Fransa'nın 10 yıllıklarının faizi iki baz puan geriledi.

Emtia

*Altın vadelileri, Kuzey Kore'nin nükleer test planları yaptığı raporunun arttırdığı belirsizliklere bağlı olarak iki haftayı aşkın sürenin en büyük tırmanışını sergiledi. Külçe altın, beş günlük düşüşünün ardından yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,219.00 dolardan işlem gördü.

*Batı Teksas Petrolü, Salı günkü 1.2'lik düşüşünün ardından yüzde 3.7 sıçradı ve varil başına 47.61 dolara çıktı. 

(21:55'te güncellendi)