Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Emlak Konut GYO, aralarında Galatasarayın Rivadaki arazisi ile Tariş Kooperatifler Birliğinin İzmir Alsancaktaki arazisinin de olduğu 5 dev proje için düğmeye bastı.

Emlak Konut GYOdan yapılan açıklamaya göre, haziran ve temmuz aylarında ihalesi gerçekleştirilecek İstanbul Riva, Zeytinburnu, Tuzla ve iki etap şeklinde ihale edilecek olan İzmir Alsancaktaki projeler toplamda 1 milyon 327 bin metrekarelik araziyi kapsıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Ülkemizin geleceğine ve ekonomisine olan güvenin göstergesi olarak hayata geçirdiğimiz Güçlü Türkiye için Birlik Vakti kampanyasının da katkısıyla yılın ilk çeyreğinde 2 milyar 878 milyon TL değerinde rekor satışa imza atmıştık. Bu başarı, hem sektörümüz hem de ülke ekonomimiz adına moral oldu." ifadelerini kullandı.

Kurum, Türkiyenin en büyük ve en yenilikçi gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olarak gelişen vizyonlarıyla beraber daha güçlü Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"2017 planlarımızı açıklarken bu yıl için 1,5 milyar TL’lik arsayı ihale edeceğimizi ve bu ihaleler neticesinde 10 milyar TLlik iş yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde toplam büyüklüğü 1,3 milyon metrekareyi bulan çok değerli 5 projenin ihalesi ile bu hedefimizin önemli bir bölümünü gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca, yine yaz döneminde bu projelere ek olarak Şişli Teşvikiye ve Küçükçekmece Halkalıda bulunan 2 proje için de ihaleye çıkmayı planlıyoruz."

Rivada EKO-KÖY projesi

Verilen bilgiye göre, Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasında 29 Haziran 2016’da imzalanan protokol kapsamında kulübün Rivadaki 1 milyon 76 bin 20 metrekarelik arazisi için ihale başvuruları 12 Mayısta başlıyor. Projenin ihalesi ise 8 Haziranda gerçekleştirilecek.

Emlak Konutun sektöre öncülük eden vizyonu doğrultusunda geliştirilen, ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanan EKO-KÖY projesi, doğal yaşam alanları sunuyor. Toplamda 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide ayrıca, 206 bin 497 metrekarelik özel orman alanı da bulunuyor.

Orman, sebze ve meyve bahçeleri, ticari ve hobi amaçlı tarım alanları, hayvancılık tesisleri gibi köy ve doğa yaşantısının modern yaşantı ile harmanlandığı birçok farklı konsept projede hayat bulacak.

Emlak Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancakta "Liman Arkası" olarak bilinen bölgede yeni bir proje hayata geçiriyor. 2 etap halinde ihaleye çıkılacak projenin ilk ihale ilanı 15 Mayısta, ihalesi ise 12 Haziranda yapılacak.

Projenin diğer etabının ihale ilanı 16 Mayısta yapılırken, ihalesi ise 14 Haziranda gerçekleştirilecek. Toplamda 143 bin 366 metrekare büyüklüğünde iki etap üzerinden gerçekleştirilecek proje, bölgenin sosyal, kültürel ve teknik altyapı ihtiyaçlarını da karşılayarak geliştiriliyor. Turizm, konut, ticaret ve kültür odaklı 2 etaptan oluşacak projenin İzmirin ekonomik dinamiklerine, turizm potansiyeline ve kültürel faaliyetlerine önemli katkı sağlamasını hedefleniyor.

İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz bölgesinde 96 bin 968 metrekare büyüklükteki arsa için Emlak Konut GYO, 6 Haziranda ihaleye çıkıyor. İstanbulun ana arterlerinden olan D-100 kara yolu ve Kennedy Caddesi arasında ayrıca Avrasya Tüneline yakın bir bölgede yer alan değerli arazideki projede, turizm, ticari ünite, konut ve kamunun kullanımına açık park alanları bulunacak.

İstanbulun gelişen bölgelerinden Tuzla-İçmelerde 10 bin 998 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek projede de 17 Mayısta ihale başvurularına başlanacak. D-100 karayolu üzerinde Tuzla Devlet Hastanesi ve Tuzla Belediyesi ile komşu olan arazi üzerinde ticari ünite, turizm ve konut olarak inşa edilecek.