Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Önceki günlerde jeopolitik risklere bağlı olarak yükselen Dolar/TL yeni güne düşüşle başladı. Kur saat 15:20'de %0.06 kayıpla 3.5842'den işlem görüyor. Euro ise 3.90 sınırında.

Bugün won, Tayvan doları ve rupi başta olmak üzere birçok gelişen ülke para birimi de dolar karşısında yükselişte.

Dolar/TL'nin önceki gün jeopolitik risklerle 3.61'e yükselmesini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir oynaklık olmadığını, doğal bir dalgalanma yaşandığını söyledi. Canikli, "Son derece dar bir bantta dalgalanıyor, şu anda istikrar kazanmış bir para ve Döviz piyasasından bahsedebiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Bölgesel Fed başkanları da bu hafta konuşmalarını sürdürüyor. Son olarak dün Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, bu yıl üç faiz artırımına daha gidilmesinin makul olduğunu söyledi. Faiz artış beklentileri doların güçleneceği beklentilerini de artırıyor.



Türkiye'de cari denge verisi açıklandı. Cari işlemler açığı, bir önceki yılın Mart ayına göre 666 milyon dolar azalarak 3.057 milyon dolar oldu.



İngiltere Merkez Bankası bugün faiz kararını açıkladı. Banka faizlerde ve varlık alımında değişikliğe gitmedi. ABD'de Nisan ayı ÜFE ve işsizlik maaşı başvuruları da günün öne çıkan verileri arasında bulunuyor.