Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke paraları bugün karışık seyir izliyor. Bölge Borsalarından oluşan endeks bir haftadan fazla sürenin en büyük artışına ilerledi.

National Australia Bank'ta stratejist olan Julian Wee, "Dolar/Asya kurlarının göreceli olarak desteklenmesini bekliyoruz. Fransa'da seçim sonrası siyasi risklerin, Kuzey Kore ile jeopolitik risklerin azalması bekleniyor. Bu durumda piyasanın tek ana odak noktası Fed olacak" değerlendirmesini yaptı.

Güney Kore wonu yüksek getirili varlıklara talebin artmasıyla değerlendi. Kospi Endeksi %1 yükseldi. Shinhan Investment'ta ekonomist olan Ha Keon-hyeong, petrolde yaşanan rallinin riskli varlıklara talebi artırdığını söyledi. Ülkede işsizlik oranı %4 oldu, beklenti %3.6'ydı.

Çin'de onshore yuan düşerken offshore yuan yükseldi. Şanghay borsası %0.4 geriledi, Hang Seng Endeksi %0.8 arttı.

Malezya ringiti 2 haftanın en düşük seviyesine gerilerken KLCI Endeksi %0.5 arttı. Tayland bahtı dünkü tatil sonrası 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Yabancılar Salı günü net 2.6 milyar baht (75 milyon dolar) tahvil satın aldı, 11.1 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Böylece girişler 3. günde de sürdü.

Endonezya rupisi 2 ayın en düşük seviyesine yaklaştı. Yabancı fonlar 8 Mayıs'ta net 34.4 milyon dolarlık tahvil sattı, 10 Mayıs'ta net 56.4 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Tayvan doları %0.2 yükselirken gösterge endeks %0.2 arttı. Filipin pesosu fazla değişmezken borsası ise 2 günlük düşüşü sonlandırdı.