Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Güne 3.59 seviyelerinden başlayan Dolar/TL ABD verilerinin ardından 3.56'ya kadar geriledi. Saat 10:34'te %0.5 artışla 3.5946'a kadar yükselen kur saat 15:53'te 3.5677'ye kadar geriledi.

Yurtiçinde bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de TÜFE ve perakende satış verileri açıklandı. TÜFE Mart ayında %0.3 düşmesinin ardından Nisan'da aylık %0.2 artarak beklentiyi karşıladı. Perakende satışlar da Nisan'da güçlendi.

"VERİLER DOLAR NEGATİF"

Ak Yatırım yolladığı notta "Çekirdek enflasyon ve otomobil hariç perakende satışlarda beklentilerin altında görünüm var..ABD verilerinde enflasyonist baskının izlerini halen tam anlamıyla göremiyoruz. Veriler Haziran ayı faiz artırımı için yeterli ancak bu beklenti halihazırda fiyatlanıyor. Veri anahatlarıyla dolar negatif" değerlendirmesini yaptı.

Dün açıklanan ABD Nisan ayı ÜFE verisi beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti.

Bugün bölgesel Fed Başkanları Charles Evans ve Patrick Harker'in konuşmaları da piyasaların radarında olacak. Bu hafta birçok Fed yetkilisi açıklamalarda bulundu. Bazı üyelerden gelen şahin tondaki açıklamalar ve iyi gelen verilerle Haziran ayında faiz artışı beklentisi güçlenmiş durumda.