Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Finans Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Serdar Pazı Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programında Açıl Sezen'in sorularını yanıtladı. Pazı birkaç yıldır Türk Lirası varlıkların diğer gelişen ülke piyasalarının gerisinde performans gösterdiğini, referandum sonrasında ise kayıpların kısmen geri alındığını söyledi.

Piyasalarda orta uzun vade için Dolar/TL beklentilerinin bozulma nedenlerini sıralayan Pazı, "Fed'in faiz artırımı yapacak olması, Trump yönetiminin vergi teşvikleriyle ABD'ye ciddi sermaye akışlarını teşvik etmesi beklentilerdeki bozulma nedeni olarak sıralanabilir. Trump'ın vergi teşvikleri ötelenirse TL'ye ilişkin iyimser beklentiler kısa vadeden orta vadeye gidebilir." dedi.

Pazı "Bizim yıl sonu dolar/TL beklentimiz 3.90'lar çünkü vergi teşviği sonrası ABD'ye ciddi sermaye akışını olacağını düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

BorsaDA 100 BİN GÖRÜLÜR MÜ?

Pazı borsa beklentilerine ilişkin olarak ise "Borsada 95 - 96 bin 500 arasında yaşanan sıkışma yukarı yönde tamamlanırse endekste 100 bine hareket yaşanması söz konusu olabilir ama dışarıda iyi durumun devam etmesi ön koşul. Endekste 100 bin görülebilir ancak yıl sonunda faiz getirisinden daha yukarıda bir getiri elde etmek konusunda soru işaretleri var yine de nominal bazda yükseliş sürebilir" diye konuştu.

Pazı Türkiye'nin cazibe merkezi olması için bir hikayesi olmadığını da sözlerine ekledi.