Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

ABD'li fon yöneticisi Michael Cuggino'ya göre Başkan Donald Trump'ın başkanlığı süresinde söz konusu olan en büyük kriz, altını destekleyebileceği gibi aşağı yönlü baskı da oluşturabilir.

San Francisco merkezli Permanent Portfolio fonunun yöneticisi olan Cuggino'ya göre altın fiyatları, yatırımcıların güvenli liman arayışının etkisiyle yükselemeye devam edebileceği gibi, büyüme beklentilerinin sönmesiyle birlikte enflasyon beklentilerinin azalması değerli metali olumsuz etkileyebilir.

Altın, ABD'deki siyasi çalkantıların etkisiyle yükseliş kaydetti. Trump'ın Şubat ayında FBI Direktörü James Comey'den ABD eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'e yönelik soruşturmayı durdurmasını istediği ve Rus yetkililere gizli bilgileri aktarmış olabileceğine ilişkin haberler çıkmıştı.

Başkan Trump, Comey'i 9 Mayıs'ta görevden alırken, söz konusu iddiaları reddetti. Buna karşın yönetimin ekonomik planlarını uygulama imkanı bulamayacağına dair endişeler mevcut. Hisse senetlerinde görülen yükseliş hız kesti ve ABD Doları, Kasım ayından bu yana görülen en düşük seviyesine yakın seyrediyor.

Söz konusu duruma yönelik güçlü delillerin bulunması durumunda Trump'ın programının tamamen iptal olmasa bile birçok maddenin zamanlamasının risk altına girebileceğinin altını çizen Cuggino, değerli metalde uzun vadede yukarı yönlü beklentiye sahip. Cuggino, “Eğer faizler kademeli olarak yükselmeyi sürdürürse, parasal hız -kontrollü olarak artarsa- kontrol altında tutulursa, ve büyüme olursa, kademeli olarak artan tahvil faizleri ve kademeli enflasyon ile altının yukarı gitmeye devam etmesini bekliyorum.” dedi.

Cuggino'ya göre, Permanant Porfolio fonu, geniş çoklu varlık stratejisinin bir parçası olarak yaklaşık yüzde 20 altın barındırıyor.