Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Trump endişeleri ve İngiltere!'deki terör saldırısına rağmen gelişen ülke kur ve Borsaları kazançlarının bir kısmını korudu. Fed tutanaklarının bu hafta piyasalara yön vermesi bekeniyor. Fed yetkililerinden Patrick Harker ve Robert Kaplan'ın yanı sıra ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları da piyasaların radarında olacak.

Çin'de yuan yatay seyrederken Şanghay borsası 2. günde de geriledi.

Güney Kore wonu dün bir ayın en büyük günlük yükselişinin ardından %0.3 düştü. Kospi endeksi yükselirken 10 yıllık tahvil faizi %2.27'de kaldı.

Malezya ringiti enerji fiyatlarındaki güçlenmeyle 6 ayın zirvesine yükseldi. KLCI Endeksi 3 günde ilk kez geriledi, 10 yılık faiz %3.88'de kaldı.

Endonezya rupisi 3. günde de yükselirken Jakarta borsası %0.3 yükselerek 5,765 puana yükseldi. 10 yıllıklar değişimeyerek %6.99'da kaldı. Nomura yıl sonu için endeks beklentisini 5,600'den 5,800'e yükseltti.

Tayland bahtı hisse senetlerine girişlerle 5 haftanın zirvesine çıktı. 10 yıllıklar %2.72'de kaldı. Dolar/Filipin pesosu fazla değişmeyerek 49.760'tan işlem gördü. Ülke borsası 3. günde de yükseldi.

OCBC yolladığı bir notta Euro bölgesi PMI verileri, ABD'de yeni konut satışları ve Singapur'daki enflasyon verileri beklenirken Asya piyasalarının bugün karışık seyredebileceğini belirtti.