Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Tencent Holdings Ltd. rallisini sürdürürken, ham madde üreticilerinin kazançlarını durdurması ile birlikte , son iki yılın en yüksek seviyesi yakınlarında işlem gördü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong'da, 11:29 itibariyle, yüzde 0.1 yükselip 152.41 seviyesinde seyrediyordu. Tencent hisseleri rekor seviyeye tırmandı ve Hong Kong'da Hang Seng Endeksi'ni 2015 yılının Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine taşıdı. Taiwan'ın Taiex Endeksi, Hon Hai Precision Industry Co. ve AU Optronics Corp.'un elektronik şirketlerindeki kazançlara öncülük etmesiyle, son 17 yılın en yüksek kapanışına erişti. Avustralya'nın gösterge endeksi yatay seyrederken, Japonya'nın Topix Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

Çin'in en büyük internet şirketi, Tencent Holdings yüzde 1.2 değer kazanıp, yükselişini beşinci güne taşıyarak bu yılki yükselişini yüzde 48'e çıkardı ve Hong Kong'un gösterge endeksini neredeyse tüm küresel emsallerinin ilerisine taşıdı. Avustralya'lı Fortescue Metal Group Ltd. ve Galaxy Resources Ltd. yüzde 1.8'den daha fazla düşerken, Ping An Insurance Group Co. yüzde 2.6 artarak 22 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Washington'daki politik kargaşa, Washington Post'un ABD Başkanı Donald Trump'ın üst düzey istihbarat yetkililerime, kampanyası ve Rusya arasındaki herhangi bir gizli anlaşma olduğu iddialarını kamuoyu önünde reddetmelerini talep ettiği haberinin ardından, gündeme oturarak, küresel ekonomik büyümeyi dikkatlerden uzaklaştırdı. Petrol, Irak'ın üretim kısıntılarını 2018 yılına taşımayı öneren teklifi desteklemesi ve küresel arz fazlalığını ortadan kaldırmak için kısıntıların uzatılmasına olan desteğin artmasıyla, varil başına 51 dolar seviyesinde kazançlarını korudu.

Bangkok'daki Tisco Financial Grıup Pcl Yatırım Analisti Komsorn Prakobphol, “Birçok yatırımcı, temel katalizörlerin az olduğu bir hisse senedi piyasasına karşı hiç hevesli değil.” ve “ABD siyasetinden gelen kavga sesleri, vergi indirimi ve diğer ekonomik politikaların uygulanmasının gecikmesiyle ilgili endişeleri artırıken, petrol fiyatları ralliden sonra düzeltme yapmak için bant seyri gösterebilir" şeklinde konuştu.