Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:18'de güncellendi)

ABD hisseleri, gün içi rekorunu tazelerken dolar, Fed'in Mayıs ayı tutanaklarının yetkililerin ekonomide son dönemdeki zayıflama sinyalleri karşısında soğukkanlı olduklarını göstermesiyle, Hazine tahvillerinin faizi ile birlikte geriledi. Ham petrol düştü.

S&P 500 Endeksi, 2,405 puanı aşarak rekor tazelerken, dolar, Fed tutanaklarının FOMC yetkililerinin sıkılaşmanın "yakın" bir zamanda yapılmasının uygun olabileceği görüşünde olduğunu ve bilanço tablosunun kademeli olarak küçültüleceği planını göstermesiyle kayıplarını genişletti. Metaller, Moody's'in Çin'in kredi notunu düşürmesinin ardından geriledi. Ham petrol, OPEC üyeleri Viyana'da yapılacak kilit toplantıya hazırlanırken 5 günlük kazançlarına son vererek hafifçe geriledi.   

Fed yetkilileri, ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın geçici olduğuna dair daha çok kanıt beklemenin "ihtiyatlı" olacağını belirtti. Fed tutanakları, Fed'in Haziran ortasında yapacağı toplantıda faiz artışına gideceği işaretlerini verdi. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Fed'in Haziran'da yılın ikinci faiz artışını yapmasının "belirgin bir olasılık" olduğunu söyledi. 

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 14:24'te yüzde 0.2 yükseldi ve 2,402.27'ye çıktı. 

*Stoxx Europe 600 Endeksşi günü yüzde 0.1 yükselişle tamamladı.

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, neredeyse yüzde 0.3 kazanç sağladı.

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.2'lik bir düşüşle Kasım ayından bu yana olan en düşük seviyesinin yakınına geldi. 

*Pound, üç günlük kayıplarının ardından hafifçe aşağı yönde hareket ederek 1.2931 dolara geldi. 

*Euro, fazla değişmeyerek 1.1176 dolardan işlem gördü. 

Emtia

*Nikel yüzde 2.6 ve bakır yüzde 0.9 düştü. Demir cevheri vadelileri yüzde 6.5 geriledi. Çin dünyanın en büyük ham madde tüketicisi konumunda.

*Batı Teksas Petrolü (WTI), beş günlük kazancının ardından yüzde 0.5 düşerek varil başına 51.21 dolara indi.

*Altın, Salı günü yüzde 0.8 düştükten sonra yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,251 dolara indi.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadel tahvillerinin faizi yaklaşık üç puan gerileyerek yüzde 2.25'e indi. Tahviller önceki dört günde değer kaybetti.

*Fransa, Almanya ve İngiltere'nin gösterge tahvillerinin faizi fazla değişmedi. 

Asya

*Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 yükseldi ve yüzde 1.3'e kadar çıakrdığı kaybını geri aldı. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi de yüzde 0.4 kadar düştükten sonra yükselişle kapandı.

*Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.6 yükseldi. Endonezya'da gösterge endeksi yüzde 0.7 düştü.

*Avustralya doları yüzde yatay seyretti ve yüzde 0.5'e kadar çıkardığı kaybının önemli kısmını geri aldı.

(22:18'de güncellendi)