Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gün boyu 3.56-3.57 bandında dalgalanan Dolar/TL saat 16:19'da 3.5581'e kadar geriledi.

Saat 21:00'de açıklanacak Fed'in toplantı tutanakları piyasalar için önemli olacak. Tutanakların, Merkez Bankası'nın gelecek ayki toplantısında faiz artışı yapıp yapmayacağına dair soru işaretlerini gidermesi bekleniyor.

DOLARI NASIL ETKİLER?

Info Yatırım FX Araştırma Uzmanı Cem Gönen önceki gün Bloomberg HT'ye "Tutanaklarda Fed'in faiz artırımı yapacağı yönünde haberler gelebilir. Bu, dolar endeksinin yükselmesine neden olabilir." yorumunu yaptı.

Ak Yatırım ise yolladığı bir notta "Tutanaklarda bilanço küçültmesine dair ifadelerin yer alıp almadığı önemli olacak. Bu tip ifadeler görülürse dolarda bir miktar yukarı hareket görebiliriz. Ancak doların değer kazancı mevcut konjonktörde geçici kalabilir. Bir sonraki Fed toplantısı 14 Haziran’da ve faiz artırımı yapılması yüksek olasılık." dedi.

Son olarak Philadelphia Fed Başkanı Harker, Fed'in Haziran ayında faiz artırımına gitmesinin yakın ihtimal olduğunu söyledi. Piyasalarda da gelecek ay faiz artışına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.



Öte yandan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin bugün yapacağı konuşma yakından izlenecek. Draghi'nin parasal genişleme programına dair ifadeleri takip edilecek.

ABD'de 2. el konut satışları açıklandı, satışlar %2.3 ile beklentilerin üzerinde geriledi.