Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yatırımcılar dünyanın en büyük ekonomilerinin faiz politikalarına ilişkin Çarşamba günü gelebilecek işaretleri beklerken, Türk Lirası ve hazine tahvilleri yatay seyretti.

Türk Lirası, TSİ 10:50'de dolar karşısında hafif artıda yaklaşık 3.5685 seviyesinden işlem gördü. Türkiye 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 10.70 oldu.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi ve İcra Kurulu üyesi Peter Praet'in Çarşamba günü konuşması beklenirken, yatırımcıların odaklandığı bir diğer gelişme ise yine Çarşamba günü açıklanacak Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Mayıs ayı toplantı tutanakları.

Londra'da ING Bank Döviz stratejisti Viraj Patel, “Piyasa Haziran ayında gidilebilecek olası bir faiz artırımını fiyatladığı için Fed tutanakları bir miktar dikkat çekiyor.” dedi. Piyasa beklentisinin hafif iyimser olduğunu düşünen Patel, hem verilerin hem de finansal koşulların Mart faiz artırımı öncesine kıyasla daha az destekleyici sinyaller verdiğinin altını çizdi.

Türk Lirası cinsinden fonlama maliyetlerinin beş yıldan uzun bir sürenin zirvesinde seyretmesi lirayı destekliyor. Buna karşın ekonominin portföy girişlerine bağlı olması ve yabancı para cinsinden borç stoğu, TL cinsinden varlıkları yatırımcılarınrisk iştahındaki değişimlere karşı korunmasız bırakıyor.