Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) iki üst düzey politika yapıcı, teşvik programlarını uygulama konusunda yavaş davranacaklarını belirterek, piyasa volatilitesinden kaçınmak istediklerinin sinyalini verdiler.

AMB Başkan Yardımcısı Vitor Constancio ve İcra Kurulu Üyesi Peter Praet, Euro Bölgesi enflasyonunda görülen son artışın büyük ölçüde geçici unsurlara bağlı olduğunu ve para politikası desteğine bağımlı olduğunu, ekonomideki bu durgunluğun 2019'a kadar süreceğini ifade etti.

Constancio, Çarşamba günü Bloomberg Television ile gerçekleştirilen bir mülakatta “Biz yıl sonuna kadar açık bir şekilde belirli politika araçlarına bağlıyız ve gelecek hakkında kararları ozaman almalıyız, yıl sona ermeden önce” dedi. Constancio, piyasanın bu durumu çok iyi anladığını ve AMB'nin para politikası kararlarına ilişkin sorunlardan veya bir çalkantıdan korkmadığını dile getirdi.

Constancio, AMB'nin faizleri artırmaya başlamadan önce parasal genişleme yi sonlandırma niyetine bağlı kalması gerektiğini dile getirirken, Sofya'da konuşan Praet, AMB'nin harekete geçmek için henüz kesinlikle hazır olmadığını belirtti. Praet, “Henüz o aşamada değiliz. Sabırlı olmayı öğrenmeliyiz. Enflasyon projeksiyonlarına olan güvenimizden bahsetmek, gelecek haftaların, gelecek ayların tartışması” dedi.