Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri dolardaki düşüş ve Güney Kore Merkez Bankası'nın faiz değiştirmeme kararının ardından yükseldi. Bölge Borsalarından oluşan endeks 2 günlük düşüş sonrası yükselirken hazine tahvilleri de arttı.

Dünkü tutanaklar, Fed yetkililerinin sıkılaşmanın yakın zamanda uygun olabileceği konusunda hemfikir olduğunu gösterdi. Tokyo'daki Brown Brothers Harriman & Co.'da kur stratejisti olan Masashi Murata "dolar tutanaklar sonrası düştü. Haziran'da faiz artışı bekleniyor. Küresel ekonomi sıkı ve risk iştahı yatırımcıların gelişen ülkelere yatırım yapmasını destekliyor" yorumunu yaptı.

Güney Kore'de Kospi endeksi rekor seviyeye yükselirken para birimi won %0.8 arttı. 10 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan artışla %2.25 oldu. Merkez Bankası faizi beklendiği gibi rekor düşük seviye olan %1.25'te bıraktı.



Çin'de onshore ve offshore yuan fazla değişmezken Şanghay borsası yükseldi. 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan düşüşle %3.68 oldu.

Ham petrol fiyatlarındaki artışla Malezya ringiti 5. günde de yükseldi. KLCI Endeksi %0.5 arttı. 10 yıllıklar ise %3.89'da yatay seyretti.

Filipin pesosu 3 haftanın en düşük seviyesinden yükselişe geçti. Küresel yatırımcıların hisse senedine girişlerinin artışı yükselişte etkili oldu. Gösterge endeks de bir haftadan faza sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

Tayland tahvilleri ve hisse senetlerine girişlerin devam etmesiyle para birimi baht 2. günde de yükseldi ve Temmuz 2015'ten beri en yüksek seviyeyi test etti.  10 yıllıkların faizi 2 baz puan düşüşle %2.67 oldu.