Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,1 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılının birinci çeyreğine ilişkin ticaret ve hizmet endekslerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,1, takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,7 artış kaydetti.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi, yılın birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3, takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise 2016nın aynı çeyreğine göre yüzde 1,4 azaldı.

Söz konusu çeyrekte mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1, takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 geriledi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi, söz konusu çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9, takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,8 arttı.