Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İstanbul Portföy Genel Müdürü Tufan Deriner Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk oldu. Deriner kurun çok fazla aşağı gitmemesinin 'normal olduğunu' ve bu seviyelerdeki seyrinin devam edebileceğini belirtti.

Hanehalkının da son dönemde alıcı olduğunu söyleyen Deriner konuya dair "Kurun aşağı gelmemesi çok normal çünkü doğrudan yatırımın gelmediği bir yerde kurun da çok fazla aşağı gelmesini beklememek lazım. Sonuçta cari açık veriyoruz, kurumsal tarafta ciddi borç ödemesi var, talep eksik kalmıyor. Baktığınızda TCMB'nin elinde piyasalara rahatlık verecek bir rezerv de görünmüyor." açıklamasını yaptı.

Kurun yukarı gideceğini düşünmediğini belirten Deriner "Yukarı gittiğinde de satış yiyecektir, ana resimde değişiklik olmadıkça da bu hareket uzun süre devam eder. Bu da Türkiye için oluşabilecek en iyi tablolardan biri. Çünkü Dövizin düştüğü yerde de bu kez başka sıkıntılar başıyor. Kurun stabil kalması çok önemli çünkü uzun zaman stabilite yaşamadık bakınca son 1 aylık süreç en az oynaklık yaşanan süreç..Piyasa da stabiliteyi özledi" değerlendirmesini yaptı.

Deriner bu yıl Fed'in en fazla 3 faiz artırımı yapacağını belirterek "Belki de toplamda 2 kez bile yapabilir, oradan bizi çok etkileyecek görüntü çıkmayacak." ifadelerini kullandı.