Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ateş, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve KOSGEB iş birliğiyle DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. KOBİ Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, toplumu geliştirmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de internet altyapısının geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Ateş, kalifiye iş gücü için insan kaynağı yetiştirilmesi, stratejik planlama yapılması, devlet desteği ve finansman sağlanması gerektiğini vurguladı.

Eğitim sisteminin önemine işaret eden Ateş, teknolojiye sadece tüketim tarafıyla değil, onunla ne üretilebileceğine de odaklanılması gerektiğini söyledi. Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) önemine işaret eden Ateş, şunları kaydetti:

"37 yıllık bankacıyım. Bankacılık hayatımda böyle çeviklik görmedim. KOBİ'lerin düştüğü aşırı zor durumda 250 milyar liralık program onaylandı. 180 milyar liralık bölümü limite dönüştü, KGF tarafından onaylandı. Bunun da 130 milyar liraya yakın bölümü kredi olarak KOBİ'lere ve daha büyük şirketlere verildi.

Bir de gururumuzdan bahsedeyim. Mevduat faizleri yüzde 12'nin üzerinde. Biz yüzde 9,90 ile küçük esnafa ‘hayat nefes ile başlar’ diyerek, TOBB, KGF ve Ziraat Bankası iş birliğinde hayata geçirdiğimiz Nefes Kredisi kapsamında düşük maliyetler ile finansmana erişebilmelerine katkı sağlıyoruz. 24 bin müşterimize can suyu olduk. Gün bugündür. Hisse senetlerine değil, hissi senetlere yatırım yapma zamanı. Biz devletimizin, halkımızın, bilhassa KOBİ'lerimizin yanındayız."

Haberturk.com