Advertisement

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Pamukkale ilçesi Atalar Mahallesi'nde Rezan İnceoğlu Acil Sağlık İstasyonu ile Ahmet Burhanettin İnceoğlu Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Tören öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci, Ramazan ayındaki gıda fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Zeybekci, gıda fiyatlarında oynaklık sorununun önüne geçmek için bir dizi tedbir üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Spekülatörlerin gıda fiyatları üzerinde oynamalarını engelleyecek en hızlı önlemin ürün arzını daha liberal hale getirmek olduğuna işaret eden Zeybekci, "Yani buradan kastım şu, gümrük duvarlarıyla ilgili hızlı hareketlenmenin, hızlı faaliyete geçebilmenin önünü açacağız. Bu da şu, ne zaman fiyat bir noktaya geldi, orada derhal gümrük fiyatları öyle bir noktada olacak ki bu piyasa yurtdışına da açılabilecek ve dolayısıyla spekülasyondan medet umanlara, spekülasyonla yüksek kar elde etmek isteyenlere meydan vermeyecek" diye konuştu.

Gıda üretiminde belirsizlikleri ortadan kaldırmak için fire oranlarını düşürmek üzere çalışmalar da yapıldığını kaydeden Zeybekci, "Ürünlerin derhal soğuk zincire uygun bir şekilde elleçlenebilmesi, Türkiye'nin birçok yerinde depolanabilmesi ve soğuk zincirle nakliyesini teşvik eder hale geldik. Lisanslı depoculuğu yatırım teşvik sisteminin içine aldık. Bu ana tedbirleri konuşmak lazım. Ramazanda tabii ki bazı ürünlerde hareketlenme olabilir ama çok hızlı bir şekilde gereğini yapacak durumdayız ve yapıyoruz." dedi.

haberturk.com