Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta dar bantta dalgalanan kur yeni haftaya da 3.57 seviyelerinden başladı. Kur saat 09:54 itibariyle %0.1 yükselerek 3.5818'den işlem görüyor. Euro da 4 TL'nin üzerinde seyrediyor.

Bugün ABD ve İngiltere gibi piyasaların tatil nedeniyle kapalı olması piyasaların sakin seyretmesine neden olabilir.

Noor CM'den Ali Berk Erel Bloomberg HT'ye "Bugün dolar endeksi sakin, kurda olası geri çekilmeler 3.55'le kısıtlı kalabilir. Bu hafta ABD istihdamının yanı sıra PMI verileri etkili olacaktır. Fed üyelerinden gelen açıklamalar kurun odağında yer alacaktır" dedi.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan yolladığı bir notta haber akışının zayıf olacağını, bu nedenle işlem hacminde de düşüklük olacağını belirterek "3.58 üzeri seyir TL açısından olumsuzluk yaratacaktır ve bu durumda 3.62 hedeflenebilecek ilk direnç noktası olarak görünmekte. TL adına olumlu seyir 3.55 altında geçerlilik kazanacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Bu hafta piyasaların radarında Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi ve ortalama saatlik ücretlerde olacak. İstihdamın 176 bin artması bekleniyor. İstihdam verisi, Fed'in Haziran ayında alacağı faiz kararında etkili olabilir.

ABD ve Avrupa'daki imalat verileri de bu hafta izlenecek veriler arasında yer alıyor. Yurtiçinde bugün önemli veri akışı bulunmazken bu hafta kabine değişikliği olup olmayacağı takip edilecek.