Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Avrupa ve Başkan Donald Trump yönetimi altındaki ABD'nin bağlarının kopmakta olduğuna ilişkin bugüne kadarki en sert mesajını verdi. Merkel, ikinci dünya savaşından bu yana gelişen güvenilir ilişkinin bir ölçüde sona erdiğini söyledi.

Trump'ın NATO müttefiklerini savunma harcamalarını düşük bulduğu için eleştirdiği, Almanya'nın dış ticaret fazlasını “çok kötü” bulduğu ve ABD'yi küresel Paris anlaşmasından çıkma noktasına getirdiği dokuz günlük gezisi ardından Merkel, Münih'te gerçekleştirilen bir seçim kampanyasında konuşma gerçekleştirdi.

Trump ile Brüksel'deki NATO toplantısında ve Sicilya'daki G7 zirvesinde görüşen Merkel, Avrupa'nın kendi yolunu çizmesi gerektiğini belirtti.

Merkel, “Başkalarına tam olarak güvenebileceğimiz zamanlar bir ölçüde sona erdi; bunu geçtiğimiz son birkaç günde gördüm. Biz Avrupalılar kendi kaderimizi kendi ellerimize almalıyız.” dedi ve “Tabiki ABD ve İngiltere ve Rusya dahil diğer komşularla dostça ilişkiler içinde olmalıyız. Böyle olsa bile kendi geleceğimiz için kendimiz savaşmalıyız” dedi.