Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Financial Times’ın haberine göre, Dünya Bankası ABD Başkanı Donald Trump’ın altyapı planlarına danışmanlık desteği vermeye başladı. Trump’ın kızı Ivanka’nın Dünya Bankası Başkanı Kim Yong Kim ile dostluğu tartışma yaratmış, ikili geçen ay Beyaz Saray’da 1 milyar dolarlık kadın girişimciler fonunu görüşmek üzere bir araya gelmişti

Financial Times, görüşme sonrası Donald Trump’ın da Dünya Bankası Başkanı Kim ile bir araya geldiğini ve ABD’deki altyapı projeleri konusunda Kim’den yardım istediğini yazdı. Dünya Bankası Başkanı bu teklifi kabul etti ve üç gün sonra Dünya Bankası’ndan bir grup uzman New York’ta Trump’ın danışmanlarıyla görüşme yaptı.

Dünya Bankası Başkanı Kim’in Trump ailesiyle yakın ilişkileri eleştirilere yol açarken, bazı kaynaklar Kim’in ABD’nin Dünya Bankası’na verilen fonu kesmemesi için böyle bir yöntem izlediği yorumunda bulunuyor.

Dünya Bankası yetkilileri ise, eleştirileri reddederek Ivanka Trump'ın kadın fonu girişiminde resmi bir rolü olmayacağını ve fonun bankanın kurallarına göre yönetileceğini savunuyor.

Haberturk.com