Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in gelecek ay büyük bir ihtimalle gideceği faiz artırımı, tahvil faizlerini muhtemelen aşağı çekecek, ve hedge fonlarından bankalara yatırımcıların hazine tahvillerine olan talebi artıyor.

-Geleneksel algının tersine, hazine tahvilleri geçtiğimiz üç faiz artırımının ardından yükseliş kaydetti. Faiz artırımları, tahvil faizlerini yukarı çekmek yerine, kısa vadeli borçlanma maliyetlerindeki artışın ekonomik büyümeyi azalttığı ve Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefini sürdürmesini zorlaştırdığı yönündeki spekülasyonu tetikliyor.

-Hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler 10 yıllık vadelilerde net uzun pozisyonlarını artırarak yaklaşık on yılın zirvesine taşıdı.

-ABD'de ticari bankaların ABD hazine tahvili varlıkları son yayınlanan haftalık verilere göre 16 ayın en güçlü artışını kaydetti.

-Yabancı merkez bankaları tarafından tutulan ABD hazine tahvilleri bu ay, Haziran 2016'dan bu yana Haziran 2016'dan bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

-Tüm bu talep 10 yıl vadelilerin faizini 2017 yılında yeni bir rekor dip seviyeye, yüzde 2.16'nın altına çekmek için yeterli olabilir.

Köşe yazarı ve piyasa blog yazarı Wes Goodman, Bloomberg Editorial için yazıyo